ZAPRASZAMY NA FORUM
Witam!!! Mam pytanie po jakim czasie od zakażenia jesteście Państwo w stanie wykryć wirusa w krwi.
a po Jaka jest minimalna przerwa między oddawaniem krwi czy jest to 2 miesiące, czy 6 tygodni??? poz widzę ze jestem pierwszy Fajnie 
Po jakim czasie można oddać krew od szczepienie przeciwko grypie?
Kiedy dostanie się krew kartę ona jest płatna czy za free
Krew Kartę dostaniesz za darmo jak oddasz 3 razy krew
Jak chcesz dostać za pierwszym razem to trzeba zapłacić
PO 2 TYGODNIACH metodą molekularna jesteśmy wstanie wykryć wirusa w krwi
Po szczepionce przeciwko grypie zapraszamy po 2 dobach jeżeli oczywiście nie ma żadnych objawów
W jakich godzinach mozna i najlepiej jest oddawac krew??
Zapraszamy od poniedziałku do czwartku od godziny 7:00 - 13:30, piątek od 7:00-16
Witam,
Jak często teoretycznie można być dawcą szpiku i ile trwa teoretyczny okres pobytu w szpitalu na pobranie oraz ewentualna rekonwalescencje ?
Dawca można być raz, ewentualnie za zgoda dawcy 2 razy w rzadkich przypadkach.
Metody pobierania są: pobieranie komórek krwiotwórczych z krwi obwodowej - DAWCA otrzymuje przez 4-5 dni lek raz lub 2 razy dziennie( w odstępie 12 godzin) podskórnie.
Pobieranie szpiku kostnego obecnie wykonywane rzadziej. Szpik kostny pobierany jest w sali operacyjnej metodą wielokrotnych nakłuć okolicy tylnej, górnej krawędzi kości biodrowej ( nie kręgosłupa). SZPIK KOSTNY REGENERUJE SIĘ W CIĄGU 2-3 tygodni.
Witam, czy honorowe krwiodawstwo i oddanie szpiku kostnego jakoś przeszkadza
Np czy oddając szpik nie będę mógł oddawać krwi po zabiegu oddania szpiku?
Oddanie szpiku kostnego nie przeszkadza
czy jest taka możliwość że gdy ktoś z mojej rodziny czy bliskich będa potrzebować krwi będę im mogła ją oddać ?czy wydaje się na to jakies zaświadczenia?
Krew można oddać Honorowo i dla konkretnego pacjenta. W tym drugim przypadku wydaje się zaświadczenie dla szpitala gdzie leczy się pacjent.
ja też mam pytanie
czy stosując tabletki antykoncepcyjne mogę oddawać krew?? słyszałam, że nie chcą brać ;\
W czasie brania tabletek antykoncepcyjnych może Pani oddać krew Zapraszamy
A co z osoczem i płytkami krwi? Można je oddawać tylko wtedy gdy są potrzebne, czy można oddawać je regularnie tak jak krew?
Witam wszystkich
Chciałbym się zapytać gdzie udać sie po krew karte ,gdzie o nią pytac w rejestracji czy u lekarza w cetrum krwiodastwa .Oddałem własnie 3 raz krew i chciałbym otrzymac ta wlasnie karte
Wszystkich informacje można uzyskać w rejestracji
Krew kartę otrzyma się po 2 oddaniach za darmo
hmm oddałem już 5 litrów krwi a krew karty nigdy nie dostałem? w sierpniu jak bede oddawał krew to dostane?
ją sie wyrabia od ręki , czy trzeba na nią czekać kilka dni? pozdrówki
odpowiedz
Krewkarte wydaje się na prośbę dawcy proszę przy następnym oddawaniu w sierpniu poprosić w rejestracji
pozdrawiamy
Witam. Mam pytanie- chciałbym oddać krew ale 6 tygodni temu miałem "szytą" głowę - rozcięcie wymagało szycia. Dostałem szczepionkę p.tężcowi. Ile muszę odczekać bym mógł oddać krew?
odpowiedz
Zapraszamy za pół roku
witam, mam pytanie: jak długo trzeba odczekać z oddawaniem krwi jeśli miało się laserowy zabieg usunięcia znamienia. zabieg był wykonywany w znieczuleniu miejscowym.
Pozdrawiam
Jeśli ktoś miał zabieg laserowy to musi odczekać pół roku a po tym czasie zapraszamy z zaświadczeniem kiedy dokładnie był ten zabieg i co było poddane zabiegowi.
Witam. Mam taki problem... Do 18-ego roku życia leczylam sie na niedoczynność tarczycy. Wtedy to moja pani dr oświadczyla, że jestem zdrowa. Dalsze leczenie nie było potrzebne. Teraz mam 23 lata i nic mi nie doskwiera tzn. czuje sie dobrze. Jestem ciekawa czy po przebyciu tej choroby moge zostać dawcą krwi? Tak bardzo chciałabym pomóc innym.
Witajcie Krwiodawcy!
Kilka razy oddawałam krew, ale potem stwierdzono u mnie toksoplazmozę. Po upływie kilku lat zapytałam w puncie krwiodawstwa czy mogę oddać krew i usłyszałam, że najpierw muszę wykonać badanie za które mam sama zapłacić 100 zł. Chciałabym się upewnić czy to prawda?
Witam! Bardzo chciałabaym oddać krew ale już raz zostałam odrzucona z powodu zbyt niskiej wagi. Przy wzroście 168 cm ważę 53 kg. Zawsze tyle ważyłam, nie odchudzam się i mam bardzo dobre badania. Czy przy takiej wadze mogę oddać choć minimalną ilość krwi?